На Центарот за податоци

Ако серверот се урна, бидејќи на едноставен прекин на електричната енергија, целата компанија може да биде парализиран и оние неколку минути на невини прекинување може да предизвика значителни економски загуби. Главните е-трговија компании се водечки на патот во потрага по решенија за овој важен проблем: Како можеме да се обезбеди сигурен снабдување со енергија, кој не става во ризик на големи количини на податоци, тие треба да ја завршат својата работа.

 

Не е ни чудо тоа, дека големите меѓународни е-трговија компании биле зафатени се вооружуваат со моќен генератор поставува така што тие можат да имаат итен напојување дека нема да ги изневери, во случај на било кој начин на неуспех мрежа, без оглед на тоа како далечински можност може да биде. На енергија мора да остане на!

 

индустријата за производство на енергија сама по себе ќе се адаптира на идиосинкрезии на овие инсталации со генератор на множества кои се специјално дизајнирани за Центри за податоци и се организирани во согласност со декларацијата моќ DCP (на центар на податоци моќност), а кои се во согласност со прописите кои ги регулираат. Институтот Uptime е меѓународно призната орган кој го одредува и потврдува како инсталациите на центар на податоци треба да бидат дизајнирани.

 

Agg моќ се пионери технологии кои продолжуваат да се постави стандард за квалитет и сигурност на глобално ниво. време се тестираат способноста Agg "дизел генератори" за да се постигне 100% прифаќање оптоварување со контроли најдобрите во својата класа, корисници на центарот за податоци може да бидат сигурни дека сте купување на електрична енергија системи на водечките компании на сигурност и стабилност.